info@beezdomtrips.com

|     Let’s BEE travellers!

TOP

10 μοναδικά μέρη που πρέπει να δεις στην Κίνα!

Σε αυτό το άρθρο μου θα σας πω 10 μοναδικά μέρη που έχω εγώ επισκεφτεί με το ταξίδι που είχα κάνει στην Κίνα, το καλοκαίρι του 2019. Αυτό σημαίνει ότι θα εστιάσω στην πρωτεύουσα της Κίνας το Beijing (ελληνιστί Πεκίνο) και ακόμη μια περιοχή, όχι πολύ μακριά σχετικά από το Πεκίνο, την Shandong που είχα την τύχη να επισκεφτώ. Σε ένα επόμενο μου άρθρο (food for thought για τους από πάνω) θα σας πω τα μέρη που θέλω να επισκεφτώ στην Κίνα.

Ας αρχίσουμε:

Στο Πεκίνο μπορείς να δεις και να επισκεφτείς:

1.Beijing zoo/ Ζωολογικός κήπος του Πεκίνο

wikimedia.org

Ο ζωολογικός κήπος του Πεκίνο ήταν ένα από τα πρώτα αξιοθέατα που επισκεφθήκαμε. Πρόκειται για ένα Πάρκο στο Xizhimen , στην περιοχή Xicheng , στο Πεκίνο. Έχει διάφορα είδη ζώων τόσο στη στεριά όσο και στον υγρό κόσμο του. Είναι μια συνήθης, παρόλα αυτά ωραία και χαλαρή εξόρμηση, ιδανική μάλιστα για οικογένειες.

2.Forbidden City/ Απαγορευμένη Πόλη

worldatlas.com

Η Απαγορευμένη Πόλη είναι ένα συγκρότημα παλατιών στην περιοχή Dongcheng, του Πεκίνο. Αποτελούσε το πρώην κινεζικό αυτοκρατορικό παλάτι και τη χειμερινή κατοικία του Αυτοκράτορα της Κίνας μεταξύ του 1420 και του 1924. Από το 1925, η Απαγορευμένη Πόλη τελεί υπό την ευθύνη του Παλατιού Μουσείου, του οποίου η εκτεταμένη συλλογή έργων τέχνης και τεχνουργημάτων χτίστηκε πάνω στις αυτοκρατορικές συλλογές. Επιπλέον, το 1987 ανακηρύχθηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

3.Temple Of Heaven/ Ναός του Ουρανού

Ο Ναός του Ουρανού είναι ένα αυτοκρατορικό συγκρότημα θρησκευτικών κτιρίων που βρίσκεται στο Dongcheng, στο Πεκίνο . Το συγκρότημα επισκέπτονταν αυτοκράτορες  για ετήσιες τελετές προσευχής στον παράδεισο για μια καλή σοδειά. Μάλιστα, από το 1998 ο Ναός του Ουρανού εγγράφηκε και αυτός ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

4.Great Wall /Σινικό τείχος

divio-media.com

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί το Σινικό τείχος το οποίο αποτελεί κινεζική οχύρωση που κατασκευάστηκε σταδιακά, προκειμένου να προστατευθεί η Κίνα από τις επιδρομές μογγολικών και τουρκικών φύλων από τα βόρεια σύνορά της. 

5.National Stadium/ Εθνικό Στάδιο

newsbeast.gr

Το Εθνικό Στάδιο του Πεκίνο, γνωστό επίσης και ως Φωλιά Πουλιού (鸟巢) λόγω της αρχιτεκτονικής του, ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2008 και φιλοξένησε τα βασικά αθλήματα στίβου για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

6.National Theatre/ Εθνικό Θέατρο

wittur.com

Το Εθνικό Θέατρο σχεδιάστηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Paul Andreu και χαρακτηρίζεται ως το γιγάντιο αυγό (巨蛋). Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2001 και ολοκληρώθηκε το 2007. Εσωτερικά, υπάρχουν τρεις μεγάλες αίθουσες παραστάσεων: η αίθουσα όπερας, η αίθουσα μουσικής και η αίθουσα θεάτρου. Όταν το επισκεφθήκαμε είχαμε παρακολουθήσει παράσταση στην αίθουσα όπερας. Επιπλέον, να αναφέρω ότι κατά τις βραδινές ώρες το κτήριο φωτίζεται ακολουθώντας διάφορα χρωματικά μοτίβο.

7.Summer Palace/ Θερινό Παλάτι 

chinahighlights.com

Το Θερινό Παλάτι είναι ένα τεράστιο σύνολο από λίμνες, κήπους και παλάτια στο Πεκίνο. Αποτελούσε ουσιαστικά, το εξοχικό του αυτοκράτορα. Ναι, ήταν ο χώρος που απολάμβανε της έναστρες νύχτες του καλοκαιριού. Τον Δεκέμβριο του 1998, η UNESCO το συμπεριέλαβε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 

Και στη Shandong:

8.Temple of Confucius/ Ναός του Κομφούκιου 

jogurucdn.com

Ο Ναός του Κομφούκιου είναι ο μεγαλύτερος και πιο γνωστός ναός του Κομφούκιου στην Ανατολική Ασία και από το 1994, αποτελεί μέρος του Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

9.Mount Tai/ Όρος Tai

wikimedia.org

Το όρος Tai είναι ένα βουνό ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας που βρίσκεται βόρεια της πόλης Tai’an . Είναι το υψηλότερο σημείο στην επαρχία Σαντόνγκ της Κίνας. Αποτελούσε τόπο λατρείας και χρησίμευσε ως ένα από τα σημαντικότερα τελετουργικά κέντρα της Κίνας.  Συνδέεται με την ανατολή, τη γέννηση και την ανανέωση. Επομένως, λόγω της ιεράς σημασίας του έγινε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 1987.

10.Dai Temple/ Ναός Dai

Ο ναός Dai ήταν ο τόπος όπου οι αυτοκράτορες των προηγούμενων δυναστειών έκαναν εορτασμούς για να λατρεύουν τον ουρανό και τη γη και έκαναν θυσίες στον Θεό του βουνού. Επίσης, αποτελούσε την πρώτη στάση για τους προσκυνητές στο δρόμο τους προς το ιερό όρος Τάι. Στην πιο πάνω εικόνα φαίνονται να κρέμονται κόκκινες κορδέλες με διάφορες ευχές που οι ταξιδιώτες συνηθίζουν να αφήνουν σήμερα.

Post a Comment

You don't have permission to register