info@beezdomtrips.com

|     Let’s BEE travellers!

TOP

10 τοπία του κόσμου που θα σε καθηλώσουν!

Μπορεί τα ταξίδια να μην είναι τόσο εύκολη υπόθεση πια, αλλά δεν κάνει κακό να ταξιδεύουμε νοητά… Σε αυτό το άρθρο επέλεξα να σας ταξιδέψω στα 10 ομορφότερα τοπία που μου έκαναν εντύπωση απ’ ολόκληρο τον κόσμο! Ελπίζω να εντυπωσιάσουν και εσάς, όσο εμένα.

Salar de Uyuni, Νότια Αμερική

Το Σαλάρ ντε Ουγιούνι βρίσκεται στην Βολιβία είναι η μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο που αποτελείται από στρώματα αλατιού. Κατά την διάρκεια των βροχών, δημιουργεί ένα φυσικό καθρέφτη λόγω του ότι το νερό καλύπτει το άλας. Κατά την διάρκεια της ξηρασίας δημιουργείται μια θάλασσα από λευκά εξάγωνα σχήματα.

travelstyle.gr, tripper.com

Ik kil, Μεξικό

Το Ik kil βρίσκεται στο Yucatan και είναι γνωστό ως cenote. Το cenote είναι ανοιχτό στον ουρανό με τη στάθμη του νερού περίπου 26 μέτρα κάτω από το επίπεδο του εδάφους. Τα τείχη του σχηματίζουν έναν κύκλο που καλύπτεται από πράσινα φύλλα και αμπέλια τα οποία κρέμονται από την κορυφή του κέντρου και φτάνουν στο νερό.

mexicanroutes.com,traveltomtom.net,m.eirinika.gr

Φαράγγι της Αντιλόπης, ΗΠΑ

Το φαράγγι της Αντιλόπης βρίσκεται στην Αριζόνα. Σχηματίστηκε από μια ξαφνική πλημμύρα και με το πέρασμα του χρόνου οι άκρες του λειάνθηκαν και γι’ αυτό ονομάστηκε και «ο τόπος όπου το νερό τρέχει μέσα από τους βράχους». Όμως το πιο εντυπωσιακό κομμάτι του φαραγγιού είναι τα στενά, κυματιστά κενά μεταξύ των πετρωμάτων που σε συνδυασμό το φως του ήλιου δημιουργούν ζωηρά σχέδια.

mixanitouxronou.gr,earthlocations.blogspot.com,newsbeast.gr

Μετέωρα, Ελλάδα

Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα σκοτεινόχρωμων βράχων από ψαμμίτη και βρίσκονται στην Θεσσαλία. Έχουν χαρακτηριστεί ως το δεύτερο Άγιον Όρος και συνεχίζουν τη μοναστική παράδοση εδώ και έξι περίπου αιώνες. Έχουν κτιστεί 24 μοναστήρια όπου τα 6 λειτουργούν. Το ΟΗΕ τα χαρακτήρισε ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

mixanitouxronou.com, xronostravel.com

Rheinfall, Ελβετία

Οι καταρράκτες του Ρήνου βρίσκονται στη Schaffhausen και είναι οι μεγαλύτεροι της Ευρώπης. Το ύψος τους είναι 23 μέτρα και το πλάτος τους ξεπερνά τα 150 μέτρα. Είναι ένα εξαιρετικό υπερθέαμα για κάθε επισκέπτη.

magictrips.co,2.blogspot.com

Σπήλαιο Benagil, Πορτογαλία

Το σπήλαιο βρίσκεται στην περιοχή Λάγκος. Είναι μια φυσική σπηλιά όπου κρύβει την παραλία. Υπάρχει ένα «παράθυρο» όπου βλέπει τα κρυστάλλινα νερά της. Είναι δύσκολη η πρόσβαση της αλλά αξίζει τον κόπο.

neolaiacy.com

Παγετώνας Svartisen, Νορβηγία

Ο Svartisen είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παγετώνας της Νορβηγίας. Βρίσκεται 20 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Για μια κοντινή θέα του παγετώνα πρέπει να γίνει πεζοπορία.

thumbs.dreamstime.com,tripadvisor.com

Κόκκινη παραλία, Κίνα

Η κόκκινη παραλία βρίσκεται στη Panjin. Εκεί αντί για άμμο θα δεις ένα σπάνιο κόκκινο είδος θαλάσσιων φυκιών το Σουέντα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχουν πράσινο χρώμα. Το φθινόπωρο γίνονται κόκκινα προσφέροντας μοναδικό θέαμα κατά μήκος της παραλίας.

2.bp.blogspot.com,mixanitouxronou.gr

Κόλπος Ha Long, Βιετνάμ

Ο κόλπος Ha Long ανήκει στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς την UNESCO και στον κατάλογο Εθνικών Κειμήλιων και τόπων του Βιετνάμ. Ο κόλπος έχει έκταση 1.553 χλμ2 περίπου, και συμπεριλαμβάνει 1.960 νησίδες, οι περισσότερες από τις οποίες αποτελούνται από ασβεστόλιθο. Είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός στο Βιετνάμ.

static.asiawebdirect.com,d3hne3c382ip58.cloudfront.net

Lake Retba, Βόρεια Αφρική

Η ΄ροζ λίμνη΄ βρίσκεται στη Σενεγάλη. Το χρώμα της οφείλεται σε ένα είδος βακτηρίου τα οποία έλκονται από την υψηλή περιεκτικότητα αλατιού της λίμνης. Δεν μπορούν να επιβιώσουν πολλοί οργανισμοί εκεί.

itravel.com, tui.com

Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα να βρω μόνο 10. Ο πλανήτης μας κρύβει υπέροχα τοπία που πρέπει να τα δούμε έστω μια φορά στην ζωή μας.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: daily.jstor.org,discovergreece.com, i.ytimg.com, 2.bp.blogspot.com

Post a Comment

You don't have permission to register