info@beezdomtrips.com

|     Let’s BEE travellers!

TOP

Αναμνήσεις από το πρώτο ταξίδι των Beezdom Travellers στην Πράγα

Μόλις τους πρωτοαντίκρισα στο αεροδρόμιο ένα διάφανο, αθόρυβο δάκρυ κύλησε.

Όχι χαράς, αλλά αγωνίας. 25 κεφάλια με έβλεπαν καχύποπτα και ένιωθα πως ήθελαν να μου πιουν το αίμα με τις ερωτήσεις. «Πώς θα καταφέρουμε να δέσει ένα γκρουπ τόσων ατόμων, παντελώς άσχετων μεταξύ τους;» ήταν η πρώτη μου σκέψη. Ήδη πριν κάνουμε το check in, εγώ ο φύσει αισιόδοξος, είχα ήδη χάσει κάθε μου ελπίδα γι’ αυτό το ταξίδι στην Πράγα.

Είναι όμως απ’ εκείνες τις φορές που χαίρομαι που έπεσα έξω. Γιατί αν εξαιρέσω τα glitters με τα οποία μας περιέλουσε η υπάλληλος των Κυπριακών αερογραμμών για να μπούμε στο κλίμα, ήταν και το ότι 500 μέτρα χρειάστηκαν μόνο για να συμβεί το μοιραίο.

Έμεινα τελευταίος, ως καλός group leader, για να κάνω τους καβγάδες μου άφοβα αν χρειαζόταν και να βεβαιωθώ πως όλοι είχαν κάνει check in χωρίς προβλήματα. Πήγα να πάρω ένα καφέ και να αναζητήσω τα μέλη του γκρουπ και τι να δω; Προς έκπληξή μου τους βλέπω όλους μαζεμένους στο ίδιο χώρο, να παίζουν «Πες – βρες» και να φωνάζουν απαντήσεις, ενώ άλλοι μοιράζονταν τα πανάκριβα τσιπς του αεροδρομίου. Ναι, μόνο τόσο χρειάστηκε για να δέσει το γκρουπ των Beezdom Travellers. Απ’ εκείνη τη στιγμή, χαλάρωσα κι εγώ και απόλαυσα τη διαδρομή.

Φθάνοντας στην Πράγα, όλοι ήταν ευδιάθετοι. Όλοι έδειχναν να χαίρονται που ήταν μέρος αυτής της παρέας και όλοι είχαν φροντίσει να βάλουν το πιο γιορτινό τους χαμόγελο για να περάσουμε καλά. Περιττό να σας πω ότι δεν περάσαμε καθόλου απαρατήρητοι, μιας και ήμασταν κυριολεκτικά σαν σμήνος μελισσών! Ειδικά όταν φορέσαμε τα κίτρινα αδιάβροχα, πολλοί φοβήθηκαν πως ήμασταν συμμορία ή πως θα ακολουθούσε τρομοκρατική επίθεση. Γι’ αυτό όλοι μας κοίταζαν περίεργα και απλώς..απομακρύνονταν! Τέλειο;

Τι να πρωτοθυμηθώ απ’ αυτές τις 3 ημέρες μας στην Πράγα;

Τις απειροελάχιστες φωτογραφίες που μπόρεσε να βγάλει κανείς με τον εαυτό του; #not, γιατί υπήρχαν κάποια ζουζουνάκια που χαίρονταν να κάνουν συνεχώς photo boom!

Τους Ιάπωνες που έπαθαν έμφραγμα όταν 25 άτομα έτρεχαν κατά πάνω τους για να τους κάνουν photoboom;

Τις απειροελάχιστες φωτογραφίες που τραβήξαμε; #not.

Τις φωτογραφίες αλά Beattles στη μέση του δρόμου με κίνδυνο τη ζωή μας; #not not not.

Το «Χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος» που τραγουδήσαμε με πάχος στο μετρό χωρίς να μας νοιάζει τίποτα;

Τους Σκουλούς και τις Καγιάδες που έδιναν διαρκώς συμβουλές στα μοντέλα και φώναζαν με θυμό «Έχεις καταλάβει το concept;»; #not, απλώς είχαν επηρεαστεί υπερβολικά από το GNTM.

Το κινέζικο σουπερμάρκετ, στο οποίο οι υπεύθυνοι μας έβγαζαν φωτογραφίες γιατί μας είδαν απειλητικά κίτρινους όταν μπήκαμε μέσα; (#not, απλώς εμείς θέλαμε να αγοράσουμε σοκολάτες και νερά!)

Το μεσαιωνικό εστιατόριο που έγινε αμέσως δικό μας, γιατί δώσαμε ρέστα στο χορό (#not) αλλά κυρίως επειδή παγώσαμε το χρόνο, και τους υπαλλήλους του καταστήματος που πάθαιναν απανωτά σοκ, όταν τους διδάσκαμε την έννοια της λέξης «μάστρος»;

Το μουσείο της μπύρας, στο οποίο τα τσούξαμε πίνοντας  4 διαφορετικές μπύρες παρέα με «μούλους», τραγουδώντας και δίνοντας live ευχές στο λογαριασμό μας στο instagram;

Θα ξεχάσω το μουσείο του σεξ; Στο οποίο περιηγηθήκαμε με περίσσια προσοχή στα εκθέματα αλλά είδαμε και ομαδικά μια ταινία εκπαιδευτικού περιεχομένου;

Μπορώ να ξεχάσω το χριστουγεννιάτικο μας δείπνο, στο οποίο καταφθάσαμε όλοι υπέρλαμπροι σε ξενοδοχείο 5αστερου εστιατορίου και στο οποίο φάγαμε περισσότερη ώρα στις φωτογραφίσεις, παρά την πάπια στο πιάτο μας;

Τα κάλαντα που τραγουδήσαμε αφιλοκερδώς και πουλλόου μας στη μέση της κεντρικής πλατείας της Πράγας;

Τις αναγγελίες στα μεγάφωνα του αεροδρομίου που έψαχναν ένα από τους ταξιδιώτες μας ο οποίος άφαντος, με τα ακουστικά στ’ αυτιά, δεν έπαιρνε χαμπάρι;

Τους περιπάτους; Τους καφέδες μας; Τα λουκάνικά μας; Τα ζεστά κρασιά; Τις βαρκάδες μας; Τις αγκαλιές για να βράσουμε;

Δείτε φωτογραφίες απ’ το πρώτο μας ταξίδια πληκτρολογώντας το hashtag στο instagram #beezdomtravellersprague

Είναι τόσα πολλά που ζήσαμε, που δεν χωρούν σε ένα άρθρο . Ακόμη και οι δυσκολίες, έμοιαζαν μηδαμινές για να χαλάσουν τη χαρά μας και τις ξεπερνούσαμε ως ομάδα.

Για να μην πολυλογώ, το πρώτο ταξίδι των Beezdom Travellers έχει περάσει στην αιωνιότητα και ευτυχώς, δε θα είναι το τελευταίο. Γιατί τα Beezdom Trips επιδιώκουμε να καταστούν θεσμός.

Και επειδή μας ρωτάτε πολλοί γι’ αυτά τα ταξίδια, θα θέλαμε να σας πούμε πως:

1. Είναι η πρώτη προσπάθεια διοργάνωσης ΝΕΑΝΙΚΩΝ ταξιδιών από την Κύπρο σε χώρες του υπόλοιπου κόσμου.

2. Δικαίωμα συμμετοχής δίνεται σε ΟΛΟΥΣ τους αναγνώστες και αρθρογράφους του Beezdom άνω των 18 και κάτω των 40 ετών, αλλά τηρείται το “First comes, first servedγιατί οι θέσεις που προσφέρουμε είναι περιορισμένες, ώστε να περνάμε και καλά! Στο ταξίδι μας στην Πράγα, τουλάχιστον 10 άτομα έμειναν εκτός, γιατί οι θέσεις έγιναν γρήγορα sold out.

3. Τα ταξίδια επιμελείται  ομάδα νεαρών και ο στόχος είναι να εντάσσονται δραστηριότητες και θεάματα που αφορούν τις νεανικές ηλικίες μόνο. Προσπαθούμε να συνδυάζουμε τα αξιοθέατα-εκπαίδευση, με τη διασκέδαση-ψυχαγωγία και να δίνουμε ΚΑΙ ελεύθερο χρόνο στους ταξιδιώτες για να τον αξιοποιήσουν όπως οι ίδιοι επιθυμούν.

4. Θέλουμε να στοχεύσουμε σε ιδιαίτερους προορισμούς, όχι τόσο κοινότυπους, στους οποίους πρώτα εμείς θα θέλαμε να ταξιδέψουμε αλλά και που θα έλκυαν το ενδιαφέρον νεαρών για να ταξιδέψουν μαζί μας, γιατί ίσως μόνοι τους το φοβούνται ή δεν βρίσκουν παρέα. Για παράδειγμα στα άμεσα πλάνα μας είναι το Μαρόκο, η Κωνσταντινούπολη και η Ινδία.

5. Τα Beezdom Trips ενδείκνυνται και για solo travelling! Δεν έχεις παρέα; Δεν πειράζει. Θα σε τακτοποιήσουμε εμείς σε δωμάτιο και θα σε εντάξουμε στη δική μας παρέα! Άλλωστε ο στόχος των ταξιδιών είναι να είμαστε μαζί, όσο επιτρέπεται, και να γινόμαστε μια παρέα! Εξού και το ότι θα έχουμε περιορισμένο αριθμό θέσεων.

6. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών υπάρχει συνοδός από το Beezdom, στον οποίο μπορείτε να απευθυνθείτε για οτιδήποτε και γενικά νιώθετε ασφαλείς γιατί ανήκετε σε ένα οργανωμένο σύνολο.

7. Σημείωση: Οι ιδιότροποι απαγορεύονται στα ταξίδια μας 🙂

Πριν κλείσω, θα ήθελα να στείλω την αγάπη μου σε όλα αυτά τα άτομα που ταξίδεψαν μαζί μας στο πρώτο μας ταξίδι στην Πράγα, γιατί το τόλμησαν, χωρίς να ξέρουν το αποτέλεσμα. Να τους ευχαριστήσω που ήταν επίσης τυπικοί σε όλα τους -μπράβο, σημαντικό για να πετυχαίνουν ομαδικές δράσεις- και που ήταν όλοι τους θετικοί και δεν προκαλούσαν προβλήματα! Ο καθένας τους ήταν ξεχωριστά πελλός και έβαλε τη δική του νότα στη διασκέδαση μας. Να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για το επόμενο ταξίδι που θα ανακοινωθεί σύντομα!

Τι λες λοιπόν;

Ταξιδεύουμε για εμ-bee-ρίες;

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Post a Comment

You don't have permission to register