info@beezdomtrips.com

|     Let’s BEE travellers!

TOP

Beezdomtrip to Norway: Όταν ξεκινάς μόνος… και καταλήγεις με παρέα!

Κι έρχεται, λοιπόν, η αγαπημένη όλων στιγμή που φτάνει το καλοκαιράκι. Το κλίμα γίνεται πιο ήρεμο, πιο γαλήνιο κι οι ρυθμοί της καθημερινότητας πιο χαλαροί. Και είναι η στιγμή που όλοι ασχολούνται με τις διακοπές τους, στο εσωτερικό ή εξωτερικό, με φίλους ή οικογένεια κλπ.

Και κάπως έτσι, ακόμα δεν είχε μπει καλά καλά το καλοκαιράκι με τις πρώτες ζέστες και έσκασε ταξίδι στη Νορβηγία από το αγαπημένο μας site Beezdom!!

Ομολογώ πως όταν είχα πρωτοδεί το ταξίδι, δεν σκέφτηκα καν το ενδεχόμενο να πάω, γνωρίζοντας πως οι φίλοι μου ή κάποιος άλλος γνωστός μου δε θα με ακολουθούσε, αφού ο καθένας είχε ήδη κανονίσει κάτι δικό του για το καλοκαίρι ή δε θα ενθουσιαζόταν με το συγκεκριμένο προορισμό. Έτσι περνούσαν οι μέρες και εγώ έχοντας διαβάσει το άρθρο στο Beezdom με τη λυρικότατη περιγραφή, το γεμάτο πρόγραμμα και τις υπέροχες δραστηριότητες που συμπεριλαμβάνονταν, μου είχε μπει η ιδέα και μέρα με την μέρα, βδομάδα με τη βδομάδα, απλά μεγάλωνε στο μυαλό μου, μέχρι τη στιγμή που έκανα την αίτηση!

Κι έτσι από το πουθενά, είχα κλείσει μέσα σε μια στιγμή ένα ταξίδι μόνη μου, σε μια χώρα που πρώτη φορά θα γνώριζα και ήταν το καθετί προγραμματισμένο, χωρίς να χρειαστεί να κάνω απολύτως τίποτα.

Όσο περνούσε ο καιρός και πλησίαζε η ημερομηνία αναχώρησης, δημιουργούνταν  μέσα μου μικροί ενδοιασμοί, αμφιβολίες και ανησυχίες αν θα περνούσα καλά μόνη μου σ΄αυτό το ταξίδι. Πάντα έλεγα ότι δεν έχει σημασία ο προορισμός, φτάνει να είχα την κατάλληλη παρέα -με την ιδανική παρέα πας παντού-.

Οφείλω να ομολογήσω ότι επειδή δε θα ήξερα σχεδόν κανέναν από τα 28 άτομα που θα ταξιδεύαμε μαζί, δεν με ενδιέφερε αρχικά να συμμετέχω στα προαιρετικά δείπνα κλπ, γιατί σκεφτόμουν ότι όλοι θα είχαν τις παρέες τους και «δεν θα κολλούσα» -κάτι που δεν ίσχυε καθόλου εν τέλει- . Όλες αυτές οι σκέψεις, όλες αυτές οι θεωρίες μεγάλωναν μέχρι την τελευταία νύχτα που ταξίδεψα.

Εκείνη ήταν η νύχτα που είχα συνειδητοποιήσει ότι ταξίδευα σε λίγες ώρες και ό,τι ήταν να γίνει, θα γίνοταν. Οπότε είχα αφήσει στην Κύπρο όλες αυτές τις σκέψεις και αποφάσισα να περάσω όσο καλύτερα μπορούσα.

Ξεκινώντας το ταξίδι τόσο απλά και τόσο αβίαστα, από την 1η κιόλας μέρα, γνωριστήκαμε και μιλούσαμε μεταξύ μας. Έβλεπα 27 άτομα μπροστά μου, όλα ξεχωριστά, με διαφορετικές  προσωπικότητες, ενδιαφέροντα, δουλειές, ηλικίες, καθημερινότητες, χαρακτηριστικά και είχα τον ίδιο ενθουσιασμό να τους γνωρίσω όλους.

Αν το σκεφτεί κάνεις….. είναι περίεργο γιατί γνωρίζεις άτομα, τα οποία δε θα έβλεπες και δε θα γνώριζες ποτέ στην ζωή σου, άτομα από διαφορετικό background, με διαφορετικές συνήθειες και προσωπικότητες. Μαθαίνεις πράγματα για τη ζωή τους, τους αγαπημένους τους, τα σκυλάκια τους, τις οικογένειες τους και για κάποιους μαθαίνεις ακόμα πιο προσωπικά πράγματα, πράγματα που μπορεί να μην τα ξέρουν πολλοί άνθρωποι στην ζωή τους.

Και όλες αυτές οι συζητήσεις, καταλήγουν τις τελευταίες μέρες να φτάνεις στο σημείο να τους αστειεύεις, να τους κάνεις «πειράγματα», να τους συνηθίζεις γενικά, γιατί περνάτε 1 βδομάδα συνέχεια μαζί. Από το πρωί στο πρωινό του ξενοδοχείου, μέχρι τις ατέλειωτες ώρες στο λεωφορείο και από τις βόλτες στην πόλη μέχρι και τις δραστηριότητες που κάνετε μαζί, υπάρχει επικοινωνία, διάλογος και αλληλεπίδραση. Προσωπικά άνετα θα ξαναπήγαινα με τα ίδια άτομα κι άλλο ταξίδι. Ήταν όλοι τους πολλοί ξεχωριστοί και κυρίως με τέλεια διάθεση. Και αυτό νομίζω είναι το κλειδί για να περνάς καλά, όπου κι αν είσαι, με όποιους κι αν είσαι!

Είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω σε μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου και να κάνω ένα από τα πιο ωραία ταξίδια και ευχαριστώ πολύ το beezdom γι’ αυτό!! Το συστήνω ανεπιφύλακτα για 1000+ 1 λόγους, αλλά ο βασικότερος είναι οι γνωριμίες και οι φιλίες που θα δημιουργήσεις!!!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

Post a Comment

You don't have permission to register