info@beezdomtrips.com

|     Let’s BEE travellers!

TOP

Cyherbia: Ξενάγηση στην Τοσκάνη του Αυγόρου!

Όταν μου πρότειναν να πάμε μια βόλτα μέχρι το Cyherbia, ομολογώ πως δεν είχα ιδέα τι ήταν, που ήταν ή τι θα συναντούσα. Ξεκίνησα λίγο να το ψάχνω, και είναι γεγονός πως ενθουσιάστηκα από την πρώτη ματιά που έριξα στις φωτογραφίες στις σελίδες τους στα social media. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πλησίαζε την πραγματική του ομορφιά και αυτό που αντίκρισα φτάνοντας στον χώρο.

Πρόκειται για ένα βοτανικό κήπο στο χωριό Αυγόρου, ωστόσο το Cyherbia δεν είναι μόνο αυτό. Εγώ θα το περιέγραφα ως ένα θεματικό πάρκο, ένα χώρο χαλάρωσης, μία φυσική όαση, ένα κέντρο ψυχαγωγίας και όλα αυτά μαζί.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του κήπου είναι τα δεκάδες κυπαρίσσια που είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο που να σχηματίζουν το χάρτη της Κύπρου (αν βέβαια μπορέσεις να το δεις με aerial λήψη).

Κατά την περιήγησή μας από την κυρία Μιράντα, είδαμε πως κάθε στάση στον κήπο, ήταν και στάση σε μία επαρχία της Κύπρου, που συνδυαζόταν με τα φυτά που ευδοκιμούν σε καθεμία απ’ αυτήν.

Σου δίνεται λοιπόν η ευκαιρία να κάνεις «τον γύρο της Κύπρου» σε είκοσι λεπτά, και να εξοικειωθείς με τη χλωρίδα των διαφόρων περιοχών.

Αν ακολουθήσεις το μονοπάτι θα βρεθείς αντιμέτωπος και με δύο εκπλήξεις: το σπιτάκι της μάγισσας και το «χωριό» των νεράιδων που ευθύνονται κατά κύριο λόγο για την μαγεία του πάρκου…

Εξερευνώντας το πάρκο θα συναντήσεις και το πιο instagrammable μέρος του κήπου, τον Λαβύρινθο. Ένα σημείο του πάρκου στο οποίο συνήθως διοργανώνονται διάφορα παιχνίδια για παιδιά, όπως ο κρυμμένος θησαυρός. Μεγάλα και μικρά παιδιά διασκεδάζουν προσπαθώντας να βρουν την έξοδο, και αν κρίνω από τη δική μας εμπειρία… αυτό θα σας κρατήσει σε εγρήγορση για αρκετή ώρα!!!

Αξιοσημείωτος και ο κήπος με τις λεβάντες, που δυστυχώς αυτό το διάστημα δεν είναι ανθισμένος. Όπως μας είπε η κυρία Μιράντα, στην περίοδο που είναι ανθισμένες (Άνοιξη-Καλοκαίρι) και πλημμυρίζουν από το χαρακτηριστικό μωβ τους χρώμα, μπορείς να κάνεις κράτηση για φωτογράφιση!

Εκτός αυτών όμως πρόκειται πρώτα και πάνω απ΄ όλα για ένα βοτανικό κήπο. Σε ένα μεγάλο μέρος του θα βρεις πάμπολλα βότανα, χωρισμένα ανάλογα με τη χρήση τους. Βότανα που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα, για το μπάνιο, τα αντι-τοξικά κλπ.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στο πάρκο συναντήσαμε ένα πανέμορφο σκαντζοχοιράκι που πάσχει από αλφισμό. Ένα υπέροχο και ασυνήθιστο πλάσμα που ζει στο πάρκο και χαρίζει στους επισκέπτες χαμόγελα.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή μας, δεν θα μπορούσαμε να φύγουμε από το πάρκο χωρίς να απολαύσουμε ένα τσάι από τα βότανα που καλλιεργούνται στο χώρο. Και για να μεταφέρουμε το vibe αυτό και στο σπίτι μας, προμηθευτήκαμε από το μικρό μαγαζάκι εντός του πάρκου τα δικά μας βότανα, τα οποία μπορείτε να παραγγείλετε online αυτό το διάστημα από την ιστοσελίδα του Cyherbia.

Tips before you go!

>> Πάρε μαζί σου την παρέα σου και βάλε αθλητικά!

>> Ετοιμάσου να χαθείς στο λαβύρινθο, οπότε να είσαι ψύχραιμος.

>> Μπορείς να οργανώσεις και παιχνίδια για την παρέα σου ή να κάνεις τα γενέθλιά σου, σε συνεννόηση με τη διεύθυνση.

>> Φόρτισε καλά το κινητό ή την κάμερα, και φρόντισε να είσαι εκεί πριν τη δύση του ηλίου.

>> Μάθε περισσότερα για το Cyherbia πατώντας εδώ

Μια εξαιρετική ιδέα για να ρίξεις λιγάκι ρυθμούς και να απολαύσεις μία μέρα χαλάρωσης! Μην ξεχνάς ότι εκεί, θα βγάλεις και τις πιο WOW φωτογραφίες, γιατί σαν αυτό το θέαμα, δεν το έχεις συναντήσει ξανά στην Κύπρο. Γι’ αυτό φεύγοντας, σχολιάζαμε μεταξύ μας ότι μας θύμισε την Τοσκάνη, της Ιταλίας. Δίκαια λοιπόν τη χαρακτηρίσαμε Τοσκάνη του Αυγόρου και σας προτρέπουμε να επισκεφθείτε το Cyherbia με την πρώτη ευκαιρία! Εμείς πάντως, θα το κάνουμε!

Ακολουθεί δεύτερο μέρος με συνέντευξη από την ιδιοκτήτρια, βοτανολόγο, κα. Μιράντα Τρίγγη, η οποία μας καθήλωσε με τα ωραία που μας είπε και δεν μπορούσαμε να μην τα καταγράψουμε!

Post a Comment

You don't have permission to register