info@beezdomtrips.com

|     Let’s BEE travellers!

TOP

Οι 5 συνηθισμένες διαφωνίες της παρέας στα ταξίδια.

Αγαπημένοι μου travelbeez,

Πιστεύω ότι έχει τύχει σε όλους μας να πάμε ένα ταξίδι και να προκύψουν κάποιες διαφωνίες είτε πριν την οργάνωση του ταξιδιού είτε κατά την διάρκειά του, ειδικά όταν η παρέα μας είναι μεγάλη (π.χ. 6-10 άτομα). Ας δούμε λοιπόν μαζί 5 από τις πιο συνηθισμένες διαφωνίες της παρέας στα ταξίδια.

1. Φαγητό

 Σαν Κυπραίοι που είμαστε αγαπάμε το καλό φαγητό και για κάποιους είναι πολύ σημαντικό το πρόγραμμα του ταξιδιού να περιλαμβάνει καλές επιλογές για φαγητό αλλιώς θα περάσουν χάλια στο ταξίδι. Στην παρέα συνήθως υπάρχουν τα άτομα που θέλουν safe επιλογές (π.χ. ιταλικό), άλλοι που θέλουν τα δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα (that’s me!) και οι αναποφάσιστοι! Μου έχει τύχει αρκετές φορές να θέλουμε να πάμε κάπου για φαγητό να πεινάμε και να γυρίζουμε άσκοπα 1 ώρα είτε επειδή δεν θέλαμε να πάμε κάπου τουριστικά (που έχει μια βάση γιατί συνήθως το φαγητό εκεί δεν είναι πολύ καλό), είτε γιατί αλλού φαίνεται να έχει ωραίο φαγητό αλλά δεν έχει πολύ κόσμο και στο τέλος να καταλήγουμε να πάμε στο εστιατόριο που πήγαμε την προηγούμενη ημέρα απλά επειδή είναι η πιο ασφαλής επιλογή!  

Tip: Για να αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις είναι καλά να κάνουμε ένα research πριν από το ταξίδι μας (π.χ. στο trip advisor) και να μαζέψουμε αρκετές επιλογές!

https://www.travelevil.com/wp-content/uploads/2018/05/Choose-the-best-food-while-traveling.jpeg

travelevil.com

2. Αξιοθέατα      

Από τις πιο κύριες διαφωνίες θα έλεγα! Προσωπικά εγώ όταν πάω ταξίδι θέλω να δω τα πιο γνωστά αξιοθέατα, κάποια αξιοσημείωτα μουσεία, να πάω μονοήμερη εκδρομή κάπου κοντά και να πάω και καμιά βόλτα στα μαγαζιά. Τα αγόρια της παρέας συνήθως θέλουν να επισκεφτούν κάποιο γνωστό γήπεδο ποδοσφαίρου, να κάνουν κάτι extreme (π.χ. indoor skydiving) και κάποιες κοπέλες (συνήθως) ενδιαφέρονται να περάσουν την πιο πολύ ώρα στο shopping παρά στα αξιοθέατα. Πού καταλήγει όλο αυτό θα μου πείτε. Νομίζω συνήθως η παρέα θα χωριστεί κάποια φάση (συνήθως στα 2), λογικό πιστεύω, αλλά αυτό δεν είναι καλό να γίνεται συνέχεια γιατί μετά ποιος ο λόγος να πας με την συγκεκριμένη παρέα ταξίδι;

3. Ξενοδοχείο

Καλά εδώ και αν προκύπτουν διαφωνίες… Για κάποιους η καθαριότητα είναι το πιο σημαντικό (άρα πρέπει να έχει πολύ ψηλό rating στο booking), άλλοι δεν θέλουν να έχει χαλί στα δωμάτια (γι΄ αυτό και θα δουν εξονυχιστικά όλες τις φωτογραφίες στο booking), άλλοι θέλουν να μείνουν κοντά στο κέντρο ενώ κάποιοι προτιμούν κάτι πιο φτηνό που να βρίσκεται μακριά από το κέντρο αλλά να έχει κοντά στάση μετρό κτλ. Στο μόνο που θα συμφωνήσει όλη η παρέα είναι ότι το ξενοδοχείο πρέπει να προσφέρει δωρεάν wifi!!!

https://cf.bstatic.com/images/hotel/max1024x768/891/89191374.jpg

cf.bstatic.com

4. Bee on time!

Κάποια άτομα δεν είναι καθόλου τυπικά π.χ. ποτέ δεν είναι στην ώρα τους όταν κανονίζουν να βγουν έξω (τουλάχιστον μισή με 1 ώρα καθυστέρηση). Εάν κανονίσουμε να πάμε ταξίδι μαζί τους, τότε beez μου πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ότι είναι πολύ πιθανόν να μην τηρήσουν το πρόγραμμα του ταξιδιού, αφού π.χ. θα αργήσουν να ξυπνήσουν το πρωί. Και όλα καλά αν το πρόγραμμα είναι χαλαρό (έστω και εάν είναι σπαστικό να ξυπνάς εσύ η ώρα 8 το πρωί και ο άλλος 1 ώρα μετά) αλλά τι γίνεται εάν το ταξίδι περιλαμβάνει π.χ. εσωτερικές πτήσεις και δεν πρέπει να τις χάσουμε; Γενικά χρειάζεται υπομονή πιστεύω για κάποιον που είναι τυπικός να ταξιδεύει με αυτά τα άτομα για να μην προκύψουν διαφωνίες. Φυσικά και η υπομονή έχει τα όρια της ειδικά εάν το συγκεκριμένο άτομο είναι ο λόγος να κινδυνέψουμε να χάσουμε την πτήση της επιστροφής.

Tip: Εάν είστε πολύ τυπικά άτομα ίσως να είναι καλύτερα να αποφεύγετε να ταξιδεύετε με τέτοια άτομα, αλλά φυσικά πρώτα δώστε τους ένα chance γιατί μπορεί να μην σας απογοητεύσουν (καλύτερα όμως αποφύγετε τα μακρινά ταξίδια μαζί τους).

https://www.seriouseats.com/images/2014/09/late-manner-matters-shutterstock_152063153.jpg

seriouseats.com

5. Going out

Εάν το ταξίδι είναι κουραστικό (π.χ. πρωινό ξύπνημα και πολλές ώρες στο λεωφορείο για να πάμε μια μονοήμερη εκδρομή), τότε όταν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο είναι λογικό κάποιοι να θέλουν απλά να πάνε κάπου για δείπνο και μετά να χαλαρώσουν στο ξενοδοχείο αλλά μπορεί κάποιοι άλλοι να θέλουν να πάνε club. ‘Αρα που καταλήγουμε; Όπως προανέφερα η παρέα χωρίζεται σε κάποιες περιπτώσεις, άρα bee cool όταν μια νύχτα κάποιος απλά θέλει να μείνει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και εσύ πήγαινε κανονικά έξω με την υπόλοιπη παρέα. Αυτό το άτομο σίγουρα θα το εκτιμήσει και τις υπόλοιπες νύχτες θα βγει με την παρέα!

Αυτές ήταν 5 από τις δικές μου πιο συνηθισμένες διαφωνίες της παρέας στα ταξίδια. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν κάποιες διαφωνίες αλλά δεν πρέπει να τις αφήσουμε να μας χαλάσουν το ταξίδι. Φυσικά εάν είστε από τους τυχερούς μπορεί να έχετε και κανένα φίλο/η που δεν θα διαφωνήσετε για το οτιδήποτε γιατί ταιριάζετε απόλυτα σαν travel buddies. 

Εγώ είμαι από τους τυχερούς πάντως!

See you soon travelbeez!

https://www.innquest.com/wp-content/uploads/2019/09/Millennials_travel.jpg

innquest.com


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: luggagehero.com

Post a Comment

You don't have permission to register